Překvapivá věda

Věda je obor sám o sobě. Já jsem se vždycky zajímala o vědu, protože mě to velmi zajímalo. Už jako dítě jsem měla moc ráda encyklopedie a další podobné knihy, které se věnují hlavně tedy přírodě anebo vesmíru. To všechno je věda. Moc ráda jsem si prohlížela knihy, kde byly obrázky souhvězdí anebo dalších hvězd a dalších podobných věcí. A co vy? Věříte například na UFO nebo nějaké nadpřirozené bytosti? Myslím, že tohle je právě otázka pro vědu a další obory. A podle mého názoru nějaké nadpřirozené věci asi existují. Jak jinak bych si vysvětlila nějaké jevy, které se dějí u mě doma? Kolikrát se mi stalo, že mi spadl obraz ze stěny. Sice vím, že to mohla být náhoda nebo špatné hřebíky, ale je to nevysvětlitelné. Průvan doma jsem neměla a hřebík opravdu pěkně držel.

Věda denně překvapuje.

Nicméně to byla pro mě záhada a taky věda. Taky jsem si pořídila knihy, které se věnuji józe. Moc jsem si to zamilovala. Ráda cvičím ale nevím jak pořádně na to. Pořád jsem cvičila ty samé cviky dokola, až mě to vůbec přestalo bavit. Tak jsem si pořídila knihu o józe. Všichni říkají, že jo bude složitá věda, tak jsem si to chtěla zkusit. A víte, jak to dopadlo? Vůbec mě to nebavilo.

Věda je všude okolo nás.

Takže jóga není žádná věda, ale je to spíše velká nuda. Tak knihu o józe jsem darovala mé sousedce a dál jsem se věnovala jenom svému cvičení. Raději jsem se dala taky na jízdu na kole, co je hodně zajímavější a teď mě nejvíc baví. A díky kolu taky poznávám různá místa v okolí. Takže pokud se o něco zajímáte, kupte si o tom knihu. Podpoříte spisovatele a taky se dozvíte něco nového o vědě. A pokud chcete vědět o vědě něco více, tak jistě neuděláte chybu, když zkusíte nějaký kurz, který vás zaujme. Bude to něco o vědě nebo něco jiného? Myslím, že se na světě nenajdu nějaký člověk, kterého by něco nezajímalo. Vždycky je něco, co si zaslouží něčí pozornost. A to i vy.